Skip to main content

magyar  English

Adatbázisok

Tárgy :
Böngészés:
0-9abcdefghijklmnopqrstuvwxyz
Keresés:
agrártudományok, földtudományok, élelmiszertudomány
DE
Bezár

A Centre for Agriculture and Biosciences International (CABI) adatbázisa, melyben az alkalmazott élettudományokról tájékozódhat a kutató, 1990-tól napjainkig. Az érintett tudományterületek: növénytudomány, állattudomány, egészség (humán), parazitológia, ökológia, erdészet, földtudomány, élelmiszertudomány és termékei, mezőgazdasági közgazdaságtan, biotechnológia, mezőgazdasági mérnöki tudományok, környezettudomány és környezetgazdaság, szabadidő és turizmus. A feldolgozott kiadványok 80%-a folyóirat, 2%-a könyv, 7%-a szakmai jelentés és belső kiadvány, 9%-a konferencia anyag, de találhatunk szabadalmat és téziseket is.

Az adatbázissal kapcsolatos kérdéseivel forduljon az adatbázis referenseihez:Machlikné Bajnay Csilla kémia csbajnaylib.unideb.hu 88427; 65213
Pergéné Szabó Enikő gazdaságtudományok, jogtudomány, agrártudományok pergelib.unideb.hu 62263; 88428
Szabó Ildikó agrártudományok iszabolib.unideb.hu 61802
Szulyákné Kovács Marianna csillagászat, geotudományok mszulyaklib.unideb.hu 22175
[ Bezár ]
multidiszciplináris
DE
Bezár

A Cambridge University Press a világ egyik vezető egyetemének tudományos kiadója. A kiadó teljes szövegű multidiszciplináris folyóirat-adatbázisa több mint 300, magas impakt faktorú, lektorált tudományos folyóiratot tesz elérhetővé. A bölcsészet- és társadalomtudományi területek mellett a természet- és alkalmazott tudományok is képviselve vannak az adatbázisban.

Címlista: http://eisz.mtak.hu/images/dokumentumok/cimlistak/CUP_folyoiratok_2017.xlsx

Az adatbázissal kapcsolatos kérdéseivel forduljon az adatbázis referenseihez:

Dr. Bánfalviné Csukás Judit Európai Unió, vallástudomány, teológia jcsukaslib.unideb.hu 22081
Polónyiné Kerekes Margit   mpolonyilib.unideb.hu 64934
Szendrei László történettudomány szendreilib.unideb.hu 22839
[ Bezár ]
kémia
Free
Bezár

A ChemSpider ingyenesen hozzáférhető kémiai adatbázis, Royal Society of Chemistry tulajdona. Közel 60 millió kémiai anyagot, vegyületet tartalmaz és indexel. Egy keresőfelületen keresztül 500 forráshelyről integrálja az információkat. A vegyületek nevének, azok szinonimáinak, képletének, szerkezetének, tulajdonságainak, regisztrációs száminak keresése réven sokoldalú információ hozzáférést biztosít. A beépített rajzolóprogram segítségével az általunk rajzolt vegyületstruktúrákra is rákereshetünk.

Az adatbázissal kapcsolatos kérdéseivel forduljon az adatbázis referenséhez:

Machlikné Bajnay Csilla kémia csbajnaylib.unideb.hu 88427; 65213
[ Bezár ]
gyógyszerészet, orvostudomány
DE
Bezár

Az adatbázisban több mint 600 orvosi Elsevier folyóirat, több mint 1.000 e-könyv, ápolási és betegtájékoztató modul, tanulmány, 17.000 videó és kép található.

Az adatbázis elérése automatikus az egyetemi IP tartományon belül, a PDF fájlok letöltése azonban ingyenes regisztrációhoz kötött.

A Clinical Key az Elsevier orvosi alkalmazása, amely a friss szakirodalmat szemlézve összegzi az egyes tünetekre, betegségekre, gyógyszerekre vonatkozó eredményeket. A keresett téma szempontjából érdekes tartalmat összefoglalja a friss tanulmányok alapján és egyes tanulmányok és könyvek teljes szövegéhez is biztosít hozzáférést. Az általános orvosi munka során használható a betegség azonosítására és a megfelelő kezelés meghatározására.

Az adatbázissal kapcsolatos kérdéseivel forduljon az adatbázis referenseihez:

Pataki Gyöngyvér orvostudományok pataki.gyongyverlib.unideb.hu 61910
Varga Ádám orvostudományok varga.adamlib.unideb.hu 61909
Varga Adrienn Éva orvostudományok evavargalib.unideb.hu 61920
[ Bezár ]
orvostudomány
DE
Bezár

A tudományos eredményeket különböző mélységben feltáró adatbázisok a megbízható, tudományosan ellenőrzött, magas színvonalú döntéshozatalt segítik klinikai környezetben. A Cohrane adatbázis egy kutató közösség munkájához kapcsolódik. 1993-ban Lain Chalmer vezetésével 37.000 önkéntes klinikus alapította. A szakmailag szerveződő nem piaci alapú adatbázis hat aladatbázisra oszlik (Cochrane Database of Systematic Reviews (CDSR), Cochrane Central Register of Controlled Trials (CENTRAL), Cochrane Methodology Register (CMR), Database of Abstracts of Reviews of Effects (DARE), Health Technology Assessment Database (HTA), NHS Economic Evaluation Database (EED), melyek különböző szempontok szerint segítik a klinikusok munkáját. A hetedik adatbázis (About The Cochrane Collaboration) az organikusan szerveződő Cohrane szakosztályok folyamatosan bővülő eredményeit mutatja be. Az adatbázisok folyamatosan frissülnek, de aktuális állapotukat érdemes ellenőrizni. (http://www.cochranelibrary.com/about/about-the-cochrane-library.html)

Az adatbázissal kapcsolatos kérdéseivel forduljon az adatbázis referenseihez:

Pataki Gyöngyvér orvostudományok pataki.gyongyverlib.unideb.hu 61910
Simó Klára orvostudományok simo.klaralib.unideb.hu 61909
Varga Ádám orvostudományok varga.adamlib.unideb.hu 61909
[ Bezár ]
könyvtári katalógus, multidiszciplináris
Free
Bezár

Az adatbázis célja egy olyan országos szintű adatszolgáltató rendszer létrehozása, karbantartása és folyamatos működtetése, amely a magyar könyvtárakban elektronikus formában elérhető, kurrens és archív tudományos adatbázisok listáját gyűjti össze, rendszerezi és szabadon hozzáférhetővé teszi.

Az adatbázis az intézmények egyéni előfizetéseivel és saját fejlesztésű adatbázisaival is bővül.

Keresési segédlet: http://compass.konyvtar.mta.hu/dok/keresesi-segedlet

[ Bezár ]
jogtudomány
Free
Bezár

Az Egyesült Államok szövetségi jogi információs rendszere, mely a Kongresszusi Könyvtár által szolgáltatott adatokból épül.

Az adatbázissal kapcsolatos kérdéseivel forduljon az adatbázis referenseihez:

Gergely Gábor jogtudomány ggergelylib.unideb.hu 77216; 62264
Novák Csaba jogtudomány csnovaklib.unideb.hu 62265
[ Bezár ]