Skip to main content

magyar  English

Adatbázisok

Tárgy :
Böngészés:
0-9abcdefghijklmnopqrstuvwxyz
Keresés:
irodalomtudomány, anglisztika, germanisztika, klasszika-filológia, romanisztika, szlavisztika, nyelvtudomány
DE
Bezár

A GALE Literary Sources (GLS) az egyik legnagyobb és legteljesebb adatbázis-csomag, amely összefogja a GALE kiadó azonos integrált keresőfelületen használható irodalmi adatbázisait. A szolgáltatás így elsődleges és másodlagos irodalomtudományi források együttes alkalmazását teszi lehetővé. Egyaránt lehet keresni szerzőkre, műveikre, irodalmi mozgalmakra és műfajokra. Találhatók teljes szövegű irodalmi művek, folyóiratcikkek, irodalomkritikák, elemzések, szemlék és életrajzok, valamint szakszerűen kidolgozott összefoglalók.

A GLS az alábbi adatbázisokhoz biztosít hozzáférést: Dictionary of Literary Biography Complete Online, Literature Criticism Online, Literature Resource Center (LRC), LitFinder, MLA International Bibliography, Scribner Writers on GVRL, Something About the Author Twyne’s Authors on GVRL, Gale Virtual Reference Library (GVRL)

Az adatbázissal kapcsolatos kérdéseivel forduljon az adatbázis referenseihez:

Fábryné Márkus Ágnes irodalomtudomány amarkuslib.unideb.hu 61913
Köpösdi Zsuzsa általános nyelvészet, amerikanisztika, anglisztika, pszichológia, szociológia koposdilib.unideb.hu 61916
Lakfalviné Dr. Szögedi Gabriella germanisztika, klasszika-filológia gszogedilib.unideb.hu 22419
[ Bezár ]
jogtudomány, orvostudomány
Free
Bezár

Egészségügyi jogi és emberi jogi dokumentumokat tartalmaz a világ különböző országaiból, úgymint nemzetközi és regionális határozatokat, nemzeti alkotmányokat, valamint további nemzetközi és regionális jogi dokumentumokat.

Az adatbázissal kapcsolatos kérdéseivel forduljon az adatbázis referenseihez:

Gergely Gábor jogtudomány ggergelylib.unideb.hu 77216; 62264
Pataki Gyöngyvér orvostudományok pataki.gyongyverlib.unideb.hu 61910
[ Bezár ]
Bezár

Az Oxford Music Online részeként a Grove Music Online 2001 óta a zenekutatás vezető online adatbázisa, melynek tartalma: tanulást segítő eszközök, rövidítések jegyzéke, zenetörténeti adatok, tematikus ismertetők hozzákapcsolva a megfelelő Grove Dictionary tartalmakhoz; 50.000 cikk, melyek a zenetörténetet, a zenei kultúrákat és a zenészeket térképezik fel, átfogóan az egész világra nézve, a történelem előtti időktől napjainkig; több mint 28.000 életrajz (énekesektől hangszeres zenészekig, pop sztároktól zongoraművészekig); gazdag cikkgyűjtemény a zenei stílusokról és hagyományokról az egész világról, multikulturális nézetben több mint 6.000 nemzetközileg elismert szerzőtől; több mint 500 audio példa Sibelius támogatással; részletes művek listái sok zeneszerzőhöz, elemző életrajzok, bőséges forrásjegyzékek.

Az adatbázissal kapcsolatos kérdéseivel forduljon az adatbázis referenseihez:

Fábryné Márkus Ágnes irodalomtudomány amarkuslib.unideb.hu 61913
Fekete Ákos zenetudomány feketeakoslib.unideb.hu 63825
Grégász Miklós zenetudomány mgregaszlib.unideb.hu 62869
[ Bezár ]