Skip to main content

magyar  English

Adatbázisok

Tárgy :
Böngészés:
0-9abcdefghijklmnopqrstuvwxyz
Keresés:
jogtudomány, orvostudomány
Free
Bezár

Global Health and Human Rights Database

Hozzáférés: http://www.globalhealthrights.org/

Az adatbázis tartalma: Egészségügyi jogi és emberi jogi dokumentumokat tartalmaz a világ különböző országaiból, úgymint nemzetközi és regionális határozatokat, nemezeti alkotmányokat, valamint további nemzetközi és regionális jogi dokumentumokat.

[ Bezár ]
Bezár

Grove Music Online

Hozzáférés: Az adatbázis a www.oxfordmusiconline.com címen érhető el, melyhez egyidejűleg egy felhasználó férhet hozzá.

Az adatbázis tartalma: Az Oxford University Press online-szolgáltatásai között megújított változatban kínálja a felhasználóknak az Oxford Music Online zenei adatbázist, mely más, ugyancsak az Oxford Music Online-on belül elérhető egyedi zenei adatbázisok mellett magában foglalja az újraindított Grove Music Online-t is.


A Grove Music Online megújított, és 2008 márciusában újraindított változata vezető online forrásává vált a zenei kutatásoknak, amióta megjelent teljes szöveggel a The New Grove Dictionary of Music and Musicians második kiadása 2001-ben, a New Grove Dictionary of Opera 1992-ben és a The New Dictionary of Jazz második kiadása 2001-ben. Mintegy 50.000 szócikket tartalmaz különböző szerzőktől, 28.000 életrajzzal, több, mint 6000 szakember hozzájárulásával a világ minden részéből.


Az Oxford Music Online a Grove Music Online terjesztőjeként magában foglalja még a The Oxford Companion to Music elnevezésű adatbázist, mely több, mint 8000 szócikket tartalmaz zeneszerzőkről, előadókról, karmesterekről, zeneművekről, hangszerekről, valamint zenei formákról és műfajokról, illetve a The Oxford Dictionary of Music 2006-ban felújított második kiadását. Mindezeket kiegészíti még a hanganyagokat tartalmazó Classical Music Library-hez és a DRAM-hoz (Database of Recorded American Music), valamint a RILM (International Repertory of Music Literature) zenei bibliográfiai adatbázishoz való kapcsolódás.


Az adatbázissal kapcsolatos kérdéseivel forduljon az adatbázis referenséhez:

 

Grégász Miklós mgregasz@lib.unideb.hu 62869
[ Bezár ]