Skip to main content

magyar  English

Adatbázisok

Tárgy :
Böngészés:
0-9abcdefghijklmnopqrstuvwxyz
Keresés:
biológia, kémia, multidiszciplináris, orvostudomány, földtudományok
DE
Bezár

A Nature folyóiratcsalád valamennyi tagja hetente megjelenő nemzetközi kiadvány, a legfrissebb lektorált kutatási eredményeket publikálja a természettudomány és technológia területén; az eredetiség, interdiszciplinaritás, újszerűség, elérhetőség és az elegancia jegyében. Elsődleges célja (1869 óta), hogy biztosítsa az azonnali közlés lehetőségét, valamint fórumul szolgáljon az újdonságok bemutatására és megvitatására, ill. a tudományos eredmények gyors megosztására. A szerkesztői bizottság tagjai teljes munkaidős, tudományos múlttal rendelkező szakemberek, akik az adott tudományterületek elismert szakértői.

52 folyóiratcím tartozik ehhez a folyóiratcsaládhoz, főként a csillagászat, geológia, fizika, kémia, biológia és az orvostudomány területéről.

Az adatbázissal kapcsolatos kérdéseivel forduljon az adatbázis referenseihez:

Machlikné Bajnay Csilla kémia csbajnaylib.unideb.hu 88427; 65213
Pappné Czappán Marianna biológia, orvostudományok mczappanlib.unideb.hu 61910
Pataki Gyöngyvér orvostudományok pataki.gyongyverlib.unideb.hu 61910
[ Bezár ]
magyar audiovizuális tartalmak
Free
Bezár

A NAVA – teljes nevén Nemzeti Audiovizuális Archívum – a magyar nemzeti műsor-szolgáltatói kötelespéldány-archívum, amely jellegénél fogva audiovizuális tartalmakat gyűjt. Gyűjtőkörébe a következő csatornák magyar gyártású illetve magyar vonatkozású (hungaricum) műsorai tartoznak: M1, M2, Duna, RTL Klub, TV2, Kossuth rádió, Petőfi rádió, Bartók rádió. A NAVA ezenkívül befogad egyéb audiovizuális tartalmú archívumokat feldolgozási vagy tárolási célból, ezzel is segítve az audiovizuális tartalmak mint a kulturális örökség részeinek megőrzését. Az archívum 2006. január 1-én kezdte meg munkáját.

Az adatbázissal kapcsolatos kérdéseivel forduljon az adatbázis referenseihez:

Fekete Ákos zenetudomány feketeakoslib.unideb.hu 63825
Grégász Miklós zenetudomány mgregaszlib.unideb.hu 62869
[ Bezár ]
jogtudomány
Free
Bezár

A kormány által létrehozott Nemzeti Jogszabálytár 2012. január 1. óta érhető el, mely egyszerűen kezelhető, átlátható és ingyenes internetes jogszabálygyűjtemény. A szolgáltatás az adott naptári napon hatályos valamennyi magyar jogszabályt tartalmazza. Ezen kívül lehetőség van a hatályon kívül helyezett, valamint a még nem hatályos jogszabályok lekérdezésére is. A jogszabálygyűjtemény biztosítja a jogszabályok kibocsátójára, évére és számára, a címében és a szövegében történő keresést valamint tárgyszavas böngészést is. A Nemzeti jogszabálytár felületen keresztül érhető el az Önkormányzati rendeletek tára valamint a Nemzetközi szerződések kereső oldala. Az Önkormányzati rendeletek tára 2013. június 30. után kihirdetett, és a lekérdezés napján hatályos önkormányzati rendeleteket, illetve ezek megelőző és következő egy-egy időállapotát tartalmazza.

Az adatbázissal kapcsolatos kérdéseivel forduljon az adatbázis referenseihez:

Gergely Gábor jogtudomány ggergelylib.unideb.hu 77216; 62264
Novák Csaba jogtudomány csnovaklib.unideb.hu 62265
[ Bezár ]
orvostudomány
Free
Bezár

A Napivizit Orvosi Tudástár Alkalmazás (NOTA) egy magyar nyelvű szakirodalmi keresőszolgáltatás, melynek célja, hogy hiteles, kurrens és bárhonnan elérhető információval lássa el az egészségügyben dolgozókat, valamint orvostudományi oktatókat és tanulókat egyaránt.

Az adatbázissal kapcsolatos kérdéseivel forduljon az adatbázis referenseihez:

Pataki Gyöngyvér orvostudományok pataki.gyongyverlib.unideb.hu 61910
Simó Klára orvostudományok simo.klaralib.unideb.hu 61909
Varga Ádám orvostudományok varga.adamlib.unideb.hu 61909
[ Bezár ]