Skip to main content

magyar  English

Adatbázisok

Tárgy :
Böngészés:
0-9abcdefghijklmnopqrstuvwxyz
Keresés:
Bezár

Parlementi Információs Rendszer

Hozzáférés: http://www.parlament.hu/internet/plsql/internet_irom

Az adatbázis tartalma: Irományokat kereshetünk a legfontosabb adatai szerint (típus, tárgyalási állapot, benyújtók szerint). Benyújtott, a plenáris ülésen még le nem zárt törvényjavaslatok. Az önálló indítványok közül kereshetünk. Az összes iromány lekérdezéséhez ne adjunk meg szűkítő feltételt. Ha az iromány számát tudjuk, ne adjunk meg más feltételt. Az Országgyűlés által elfogadott törvények és határozatok.

[ Bezár ]
pedagógia
Free
Bezár

Pedagógiai Adatbázis (PAD)

Hozzáférés: http://opac.opkm.hu

Az adatbázis jellege: pedagógiai

Az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Pedagógiai Adatbázisa 1989-től a Magyar Pedagógiai Irodalom c. nemzeti szakbibliográfia teljes anyagát, valamint az OPKM-ben feldolgozott idegen nyelvű szakkönyvek és válogatott folyóiratok adatait tartalmazza.
A tartalmi feltárást az OPKM saját tárgyszórendszere biztosítja. Az idegen nyelvű dokumentumok jelentős részéhez címfordítás és referátum is tartozik.
Az adatbázisban található dokumentumok hozzáférhetőek az OPKM állományában.

[ Bezár ]
finanszírozás
DE
Bezár

A Pivot a ProQuest információaggregátor finanszírozási és kutatói profil adatbázisa,
amely a világ minden részéről gyűjti és kereshetővé teszi az elérhető finanszírozási forrásokat,
valamint kutatói profilokat. Segítségével több mint 28 ezer kutatási pályázat, ösztöndíj és egyéb finanszírozási forrás válik könnyen kereshetővé és elérhetővé a karok, intézetek, tanszékek és kutatók számára.

Az adatbázis két részből áll. A források, pályázatok gyűjteményéből és a kutatói profilokból, mely részek között a dinamikus eszközök kapcsolódnak össze, lehetővé téve profilnak megfelelő automatikus pályázatfigyelést és ajánlást, kutatópartner, illetve partnerintézmény keresését is.

Frissítés naponta történik.

Az adatbázis a következő linken érhető el: http://pivot.cos.com/

Használatához regisztráció szükséges, mely a főoldalon a Sign Up linkre kattintva tehető meg.

[ Bezár ]