Skip to main content

magyar  English

Adatbázisok

Tárgy :
Böngészés:
0-9abcdefghijklmnopqrstuvwxyz
Keresés:
multidiszciplináris, referensz szoftver
DE
Bezár

RefWorks

Bejelentkezéshez nyissa meg a www.refworks.com oldalt, kattintson a Login fülre.

 • Ha egyetemi IP címről jelentkezik be, 'RefWorks User Login' című bejelentkezési űrlapot látja. Válassza a 'Sign up for an Individual account' linket, és töltse ki az űrlapot. Megválaszthatja felhasználó nevét és jelszavát - ajánlott hivatalos intézményi email-címet megadni.
 • Első bejelentkezés után nem egyetemi IP címről is használhatja a szolgáltatást. Ehhez a "Remote Acces" fülön kell megadnia az intézmény csoportos jelszavát, amely a következő: "RWUniDeb". A további lépések a fentebbiekkel azonosak.


Az adatbázis jellege: multidiszciplináris

Minden tudományos munka során információk sokaságát gyűjti össze a kutató. Az óriási mennyiségű információ összegyűjtése, rendezése és publikációkban való megjelenítése egyre nehezebb és időigényesebb feladat.

Ez az online szolgáltatás az alábbiakat teszi lehetővé:

 • Egy saját, személyes adatbázis létrehozását. Ebbe a kutató számára fontos cikkek adatai többféle módon kerülhetnek bele:
  • adatbázisokból,
  • szöveges állományokból importálva,
  • közvetlenül begépeléssel,
  • más, hasonló szoftverből való áttöltéssel.
 • Az összegyűjtött cikkek a felhasználó igényei szerinti rendezését és több szempont (szerző, cím, tárgyszó, stb. ) szerinti visszakeresését.
 • Az adatbázisba betöltött cikkekből hivatkozási lista készítését több száz előre definiált stílusban (MLA, APA, Harvard, és számtalan, folyóiratok által előírt módon, pl. ACM Computing Reviews, AIDS Research and Therapy, Journal of Economic Literature, Linguistic Typology). Mindezen túl a felhasználó saját formátumot is definiálhat.
 • Kutatási együttműködő partnerrel meg lehet osztani az adatbázis általunk definiált tartalmát. Ehhez különböző szintű jogosultságokat (olvasás, exportálás, hivatkozási lista generálása, stb.) biztosíthatunk számukra.

A szolgáltatás honlapján több részletes segédanyag is elérhető. Help menüpont alatt a Tutorial foglalja össze az online bemutatókat, a Quick Start Guide pedig több nyelvű, tömör szöveges összefoglalása mindannak, amit a szolgáltatás kínál. A magyar nyelvű útmutató elkészítése folyamatban van.

Referensz szoftverekkel kapcsolatos kérdéseit erre az e-mail címre várjuk:  publikaciokkukaclib.unideb.hu

Az Egyetemi Könyvtár munkatársai kérésre bemutató órát tartanak (referenciák importálása, bibliográfia készítése, citálás dokumentumírás közben)
Helyszín: Kenézy Élettudományi Könyvtár Oktatóterme (1. emelet)
Részvételi szándékot kérjük jelezni a publikaciokkukaclib.unideb.hu címen.

[ Bezár ]