Skip to main content

magyar  English

Adatbázisok

Tárgy :
Böngészés:
0-9abcdefghijklmnopqrstuvwxyz
Keresés:
általános, multidiszciplináris
E
Bezár

WEB of Science

Hozzáférés:  http://webofknowledge.com 


Az adatbázis jellege: bibliográfiai adatbázis

Az adatbázis tartalma:

A Web of Science három adatbázist három fő tudományterületre osztva rendszerez (1975-től):

 • Science Citation Index Expanded (SCI-EXPANDED) - a természettudomány,

 • Social Sciences Citation Index (SSCI) - a társadalomtudomány,

 • Arts & Humanities Citation Index (A&HCI) - a bölcsészettudomány és művészetek területén.

 •  

  Interdiszciplináris adatbázis, amelynek heti frissességgel közreadott anyaga a tudomány egész területére kiterjed. Tudományos szempontok szerint rendszerez, valamint sokoldalú keresést biztosít több mint 10 ezer nagy hatású folyóiratot szemléz. A WoS szolgáltatása a citációs index, amely lehetővé teszi a tudománymetriai elemzéseket, mivel a cikkek bibliográfiai adatain kívül a szerzői hivatkozásokat is feltárja.

  Főbb tudományterületek: Pszichológia, Szociológia, Matematika, Fizika, Kémia, Biológia, Orvostudomány, Informatika, Számítástechnika, Nyelvészet, Irodalom, Irodalomtudomány, Psychology, Sociology, Mathematics, Physics, Chemistry, Biology, Medical Sciences, Computer and Information Sciences, Linguistics, Literature.

  Az adatbázissal kapcsolatos kérdéseivel forduljon az adatbázis referenséhez:  Bor Balázs bbor@lib.unideb.hu 61927
  [ Bezár ]
  életrajzi adatbázis
  DE
  Bezár

  World Biographical Information System (WBIS) Online

  A WBIS Online a világ legteljesebb életrajzi adatbázisa, mely a K. G. Saur biográfiai archívumának digitalizált változatán alapul. Az adatbázis az i. e. 8. századtól napjainkig terjedő időszakban élt több mint 6 millió emberre vonatkozó olyan életrajzi szócikkek gyűjteménye, melyek a 16-21. század közötti időszakban publikált referensz-kiadványokból származnak. A szócikkekhez kapcsolódóan az eredeti dokumentumok hasonmás képe is megjelenik a képernyőn. A WBIS Online bemutatja a világ valamennyi országának és térségének biográfiai arculatát. A 30 biográfiai adattárból származó 8,5 millió digitalizált szócikken túl az adatbázis jelenleg 38 életrajzi archívum indexét kínálja, mely összesen több, mint 6 millió életrajzot jelent. Az adatbázis úgy földrajzi, mint történeti vonatkozásban minden évben bővül.

  Az adatbázissal kapcsolatos kérdéseivel forduljon az adatbázis referenséhez:  Szulyákné Kovács Mariann mszulyak@lib.unideb.hu 22175
  [ Bezár ]